Salata Avocado

Shakshuka verde cu avocado și lime

4 porții
3 linguri de ulei de măsline
1 ceapă galbenă, curățată și tăiată felii subțiri
2 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
1buchet mare/1½ kg de sfeclă de zahăr, cu tulpinile și frunzele separate și tocate (aproximativ 9 căni)
½ linguriță de sare, plus mai multă după cum este necesar
⅓ cană de jumătate și jumătate sau smântână groasă
8 ouă mari
¼ linguriță de piper negru, plus mai mult dacă este necesar
3 uncii de brânză Cotija sau queso fresco, fărâmițată (aproximativ ¾ cană)
1 avocado, feliat, pentru servire
1 jalapeño mic, tăiat felii subțiri, pentru servire
Coriandru tocat, pentru servire
Sos picant afumat, pentru servire
Tortilla de porumb, prăjită, pentru servire
1 lămâie verde, tăiată în felii, pentru servire

Pasul 1
Încălziți uleiul într-o tigaie mare de fontă la foc mediu-jos. Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie, 5 minute. Adăugați usturoiul și gătiți până când se parfumează, încă 5 minute.

Pasul 2
Ridicați focul la mediu-înalt, adăugați tulpinile de badea și gătiți pentru a elibera puțin lichid, 5 minute. Adăugați frunzele de badea, pe rând, adăugând mai multe
pe măsură ce se ofilesc, și continuați să gătiți, amestecând ocazional, până când se ofilesc complet, încă 3 până la 5 minute. Se condimentează cu ½ linguriță
de sare, se toarnă jumătatea și jumătatea și se amestecă lejer.

Pasul 3
Faceți opt mici scobituri în sfecla gătită cu dosul unei linguri. Se sparge ușor un ou în fiecare scobitură. Acoperiți cu un capac sau cu o folie și gătiți la foc
mediu-încet până când ouăle sunt gata coapte, dar încă moi, aproximativ 7-9 minute. Scoateți capacul, presărați cu sare, piper, Cotija, avocado, jalapeño și
coriandru. Serviți cu sos picant afumat, tortilla prăjită și felii de lime.