#cc9f53

Imobiliarele pare că ne sunt la îndemână…

Ce trebuie să știi dacă vrei ca investițiile tale imobiliare să-ți genereze fluxuri de numerar (venituri) și să fie profitabile.

Imobiliarele pare că ne sunt la îndemână… Pare că toți ne pricepem la ele. Locuim în ele, trecem zilnic pe lângă ele. Probabil că și tu îți duci zilnic copilul la școală. Sau mergi la job. Sau la sală. Este un drum pe care l-ai parcurs de sute de ori, dar am o rugăminte la tine. Data viitoare, ia-ți puțin timp și uită-te în dreapta și-n stânga.

Uită-te cu adevărat în jur.

Probabil crezi că știi zona. La urma urmei, treci zilnic pe lângă aceleași case, aceleași magazine, aceleași clădiri, nu? Ei bine, acest tip de “cunoaștere” mulțumitoare, cunoașterea pe care o dobândești trecând prin zonă, poate fi periculoasă atunci când vine vorba de investiții imobiliare. Primele impresii și aparențele exterioare ale orașelor, localităților, cartierelor etc, numite piețe și segmente, pot fi înșelătoare. Foarte înșelătoare.

La fel și cumpărarea oricărui lucru pe o piață despre care nu știi nimic, de altfel. Ai auzit zicala (adevărată, că de-aia e zicală):

“O mulțime de terenuri mlăștinoase sunt vândute unor cumpărători neștiutori, peste tot în lume, în fiecare secundă.”

Fiecare oraș are ‘terenurile lui mlăștinoase’. Este investiția care îți absoarbe toate resursele financiare și nu îți oferă nimic în schimb. Și, să recunoaștem, să convingi apoi oamenii să se aventureze în apă tulbure este mult mai dificil dacă în jur sunt aligatori. Dacă învățăm ceva de la toți acei oameni săraci care au cumpărat terenuri mlăștinoase cu speranța de a se îmbogăți, ar trebui să învățăm o lecție:

Piața imobiliară este mai importantă decât Proprietatea.

Este cea mai importantă lecție imobiliară!

Se aplică și la Bursă și la Business și la Crypto.

Întotdeauna sunt uimită de cât de multe lucruri poți afla dacă mergi în adâncime, în orice domeniu, nu doar cel imobiliar.
Câte lucruri poți afla despre o anumită piață, un anumit segment sau chiar despre un mic subsegment de doar câteva blocuri. Sau chiar despre o singură clădire.
Câte mituri ți se spulberă. Ceea ce vezi la suprafață este exteriorul. Începutul. You are just scratching the surface, as they say.
Pentru că poate arată bine, îți ia ochii, proprietatea sau prețul, nu contează. Faci achiziția și apoi, brusc, tocmai când crezi că ai ajuns în vârf (adică la notar), ceva se schimbă. Dintr-o dată.

Dar poți învăța cum să treci dincolo de aparențe, să eviți mlaștinile și să vezi adevărata imagine a pieței imobiliare și a segmentelor ei.

Iar în acest proces vei dobândi cunoștințe imobiliare – lucruri foarte bune când vine vorba de investiții. Probabil cele mai bune.

Dar mai întâi, problema cu Stomacul

Bine, nu cu stomacul, cu intuiția. Doamna de care îți spuneam în articolul precedent încă crede că a făcut un deal bun achiziționând acel teren la 17 ani. Zice despre ea că este investitor imobiliar. Și eu gândeam așa când am investit prima oară în imobiliare. Evident, tot în ceva gen teren mlăștinos.

Prea mulți oameni achiziționează proprietăți imobiliare de investiții pe baza unei bănuieli sau a unei presimțiri. Sigur că este important să ai instincte dar trebuie să înțelegi că acestea sunt produsul experienței, nu un drept din naștere. Nu te naști având instincte care să-ți ghideze deciziile investiționale. Nici imobiliare. Nici bursiere. Nici de business. Nici de orice altă natură. Mitul că cineva se naște ‘făcut’ pentru ceva, e doar un mit. Oamenii nu se nasc ‘făcuți‘ pentru nimic. Oamenii devin pricepuți la un lucru sau la mai multe, dacă cunosc bine acele lucruri și mai ales atunci când perseverează în acele lucruri. Eu cred că este imposibil ca o persoană care nu a făcut niciodată o singură investiție, de exemplu, să știe instinctiv că acea investiție va fi mai bună decât alta. Nu este nici pe departe atât de simplu. De fapt acesta este genul de gândire naivă care îi face pe investitori să pornească greșit.

Păstrează-ți instinctul pentru 10 de ani mai târziu. Pentru a începe cu dreptul, acest lucru presupune să faci un singur lucru foarte bine:

Să Evaluezi Piața.

Primul pas este să cunoști zona țintă și să devii un expert în ea. Nu de dragul de a fi pur și simplu un expert, ci pentru scopul final de a găsi o investiție imobiliară excelentă, care să fie viabilă și profitabilă pe termen lung. Acesta este obiectivul pe care îl urmărim aici, nu? Cum să faci Investiții Profitabile pe Termen Lung.

Dacă reușești să realizezi acest lucru, restul devine ușor. Și acest lucru are un impact direct asupra Fluxul tău de Numerar și asupra Profitabilității.

Și eu mă bazam în instincte la început. Dar la început instinctele m-au ajutat să cad în nas mai repede și mai dur decât aș fi făcut-o dacă nu luam decizii în funcție de ele.

Acum, înainte de a investi, îmi fac temele.

Fac cercetare online pentru care nici măcar nu e nevoie să ies din casă.
Apoi, vizitez locațiile de interes, mă întâlnesc cu oamenii care construiesc și care gestionează investiția, stau de vorbă cu oameni care vând, cu oameni care locuiesc acolo etc. Faci niște proiecții cât mai realiste privind profitabilitatea viitoare.

E modul (probabil singurul) în care te poți simți confortabil atunci când îți investești banii.

Să cunoști piața pe dinăuntru și pe dinafară este cheia pentru a ști dacă proiectul va fi viabil.

Cercetarea faptelor este opusul faptului de a te baza pe intuiție. Funny thing este că după câțiva ani, apare și intuiția.

Sunt Diana Ignat, fondatoarea Programului Real Women Love Real Money.  În calitate de mamă, antreprenor, proprietar de imobile și investitor, sunt extrem de fericită să împărtășesc aceste cunoștințe cu tine. Programul Real Women Love Real Money are la bază conceptul Mai Puțin Înseamnă Mai Mult și este construit ca suport pentru toate femeile ambițioase și ocupate care doresc să creeze abundență de durată. Programul îmbină o consiliere financiară sistemică, pornind de la obiective personale și culminând cu obținerea de venituri pasive. Creezi astfel spațiu pentru a te putea dedica cu adevărat lucrurilor importante pentru tine.

#cc9f53

Featured Post

Telefon: + 40 727 730 497 
Email: contact@dianaignat.ro

O să-ți placă Newsletter-ul meu! Introdu-ți email-ul.

ABONARE