#cc9f53

Cum să devii o expertă în imobiliare

Dacă vrei să investești în imobiliare, trebuie să cunoști și să înțelegi pe deplin procesul de investiție. Trebuie să devii o expertă. Chiar dacă nu te ocupi tu direct de proces, trebuie să înțelegi AZ fenomenul pe de-a-ntregul. Doar pe segmentul tău de interes, desigur. Nu te îngrijora, o mare parte din învățarea procesului are loc în timpul fazei de evaluare a pieței și a proprietăților.

Trebuie doar să ai o mentalitate flexibilă, să abordezi învățarea ca un proces continuu și permanent, care nu se termină niciodată. Niciodată nu știi suficient despre o piață, iar piața este în continuă schimbare. Uită-te la tot ce te înconjoară. Ești înconjurată de imobiliare.

Sunt tangibile. Sunt la vedere.

Numește-o boală, dar fiecare poveste pe care o citesc, fiecare conversație pe care o am, fiecare centru comercial pe care îl văd, fiecare semafor de la colțul unei străzi, fiecare angajator nou sau extinderea unui angajator … totul are implicații imobiliare pentru mine.

Le văd peste tot. Ochiul meu este antrenat. Dar dacă simțurile tale nu sunt la fel de ascuțite ca ale mele, iată câteva linii directoare care să te ajute să obții statutul de expert:

FOLOSEȘTE-TE DE STUDIILE DE PIAȚĂ

Cercetările pe care le-ai făcut în pregătirea pentru investiții imobiliare trebuie să fie organizate și utilizabile.

Am informațiile despre piață și despre proprietăți organizate astfel încât să le pot consulta oricând. Doar pentru că mă aflu în etapa de targetare a proprietăților nu înseamnă că nu mă mai uit la cercetările făcute până acum. Munca pe care ai făcut-o înainte ar trebui să devină biblia ta.

Ea devine acum clară și concisă, acum că ți-ai ales exact segmentul de piață. Cercetarea pe care ai făcut-o cu câteva luni în urmă ar trebui să fie actualizată continuu. Imobiliarele sunt un business care se mișcă rapid, așa că cercetările nu se opresc niciodată. Mă uit la tot ceea ce se referă la piața mea țintă, dar și la ceea ce nu se referă.

Nu știi niciodată când o comunitate adormită dintr-o zonă periurbană a unui mare oraș, va apărea pe radar și va deveni un oraș în plină expansiune, dacă nu o urmărești! Vei știi atunci că este momentul să acționezi.

CITEȘTE TOT CE-ȚI CADE ÎN M NĂ

Slavă Domnului că iubesc să citesc. Citesc toate articolele care îmi pică în mână cu privire la imobiliare. Sigur că arunc o privire pe listele de proprietăți, dar, mai important, mă uit la orice știre economică (din sursă verificată și de încredere), la sport, la evenimente culturale din oraș, cartier etc. De acolo îmi fac o imagine reală a pieței. De exemplu, mă uit la orice eveniment important care are legătură cu zona. Să luăm, de exemplu, cazul în care primăria adoptă o inițiativă pentru construirea unei alte școli în cartier. Acesta este genul de veste care va atrage oamenii în comunitate.

În mod similar, lucruri cum ar fi noile centre de vânzare cu amănuntul, cum ar fi IKEA, construirea sau lărgirea șoselei care leagă zona sau cartierul de un drum de tranzit principal sau de autostradă, declararea unor monumente istorice, rapoarte de criminalitate, toate acestea au implicații imobiliare.

La fel și articolele de fond care clasifică comunitățile cu cele mai mari venituri, care au cea mai mică criminalitate și care au cele mai bune rezultate la testele școlare. Chiar și rapoartele de trafic de dimineață vă spun ceva despre o piață și despre atractivitatea acesteia.

A-propos, știai că factorul cel mai important de alegere a locuinței este existența unei școli bune la care vrei să-ți dai copilul?

UITĂ-TE ÎN JURUL TĂU

Înainte de a viza în mod serios o proprietate, uită-te atent la cartier. Știu acest lucru din experiență. Cartierul nu-l poți schimba. Asigură-te însă că proprietatea se află într-un loc pe care ești pregătită să îl gestionezi. Dacă de exemplu, clădirea este administrată prost, există multe infracțiuni în cartier, accesul la utilități este subdimensionat etc, nu face decât să-ți reamintească faptul că vrei să fii pe un val care crește, nu să creezi tu unul pe banii tăi. Ia prea mult timp și bani.

Există o diferență.

Lasă eroul să fie Spiderman, tu deschide bine ochii.

ASCULTĂ MAI MULT DEC T VORBEȘTI

Ascultă ce se spune pe strada. Zvonurile. Nu doar ceea ce se spune la știri, ci mai degrabă ceea ce vorbesc oamenii în mod informal. Proprietarii de magazine, alți proprietari de apartamente, vecinii, cititorii de contoare de utilități, tehnicienii de cablu, poștașii, curierii, toți cei care își petrec timpul în piață. Ascultă despre ce vorbesc oamenii de vânzări din echipele dezvoltatorilor. Ascultă unde spun ei că vor merge în continuare. Dar nu te lăsa păcălită de zvonuri. Dacă auzi ceva, verifică și cu alte persoane cu opinii care contează. Eu cred în rețeaua mea și mă străduiesc să țin legătura cu toți cei din ea în mod regulat. Sunt oameni cu care iau prânzul doar pentru a asculta ce au de spus și pentru a afla ce fac.

În cele din urmă, vei auzi despre lucruri pe care le vei citi în media cu câteva săptămâni mai târziu. Asta înseamnă să fii în fruntea valului.

ALĂTURĂ-TE UNEI COMUNITĂȚI DE BUSINESS IMOBILIAR

Pare că acum nimic cu e mai simplu decât să găsești o comunitate care se întâlnește în mod regulat și care au obiective similare cu ale tale. Eu sunt activă în mai multe grupuri și asociații de profil și, probabil că dacă nu existau astfel de grupuri, nici eu nu aș fi rezistat în această profesie de una singură. O comunitate de business imobiliar este un loc excelent pentru a întâlni oameni care ar putea fi o completare valoroasă pentru echipa ta, pentru a găsi persoane cu care poate vei dori să colaborezi și pentru a fi la curent cu problemele care ți-ar putea afecta investițiile.

SĂ CAUȚI DE UNA SINGURĂ SAU SĂ APELEZI LA UN SPECIALIST

Poți face toate aceste căutări singură și probabil că este o idee bună, indiferent de calea pe care o alegi. În primul rând, vei fi mai inteligentă cu privire la investițiile imobiliare și, în al doilea rând, te va ajuta să evaluezi mai bine proprietățile prezentate de agenții imobiliari cu care colaborezi. Dar angajarea unui specialist are și ea avantajele sale. Spre deosebire de un agent imobiliar care te va ajuta să găsești proprietăți pe piața ta țintă, în baza unui comision, un specialist, adică un consilier financiar personal te ajută să-ți îndeplinești obiectivele pe termen lung, nu doar să faci o tranzacție punctual. Agenții imobiliari lucrează pe baza unui comision. Asta este ceea ce fac ei. Atunci când închei vânzarea, plătești comisionul.

În primul rând, consilierii financiari tind să se specializeze pe piețele lor, așa că el/ ea are cunoștințe de ansamblu asupra întregii zone/ oraș. Dacă faci o selecție bună, el poate fi o bogăție de informații. O bogăție care poate însemna câteva mii de euro în plus pentru tine la fiecare tranzacție efectuată. Consilierii financiari imobiliari cunosc noile magazine de vânzare cu amănuntul care vin în oraș, noile proiecte de drumuri și autostrăzi, chiar și angajatorii care se extind sau își reduc activitatea.

În al doilea rând, consilierii financiari îți economisesc mult timp. Ei vor putea găsi rapid proprietăți și îți vor prezenta opțiuni viabile.

În al treilea rând, consilierii financiari pot da telefoane proprietarilor de imobile în locul tău, astfel încât să poți acoperi un teritoriu cât mai mare. Probabil că nu vei încheia o afacere la primul apel sau poate nici măcar la al zecelea.

În sfârșit, și acesta este un mare beneficiu, nu există costuri inițiale pentru tine.

Dacă angajezi un consilier financiar, asigură-te că alegi o persoană în care ai încredere și că acesta corespunde gradului tău ridicat de integritate. Ca în orice situație, există consilieri financiari buni și consilieri financiară răi.

Un consilier financiar bun se va concentra pe construirea unei relații cu tine pe termen lung, în loc să lucreze pentru a obține un comision. Consilierii financiar buni știu cu adevărat ce se întâmplă pe piață. Mai mult, ei sunt cunoscuți pentru că știu ce se întâmplă pe piață.

Consilierii financiari buni comunică des cu tine prin telefon, whatsapp etc. Ei sunt proactivi în modul în care fac business cu tine, urmărind toate detaliile relevante. De obicei, aceștia sunt cei mai buni producători de pe piață.

Nu uita, ai încredere, dar verifică.

Cel mai greu drum este cel pe care îl parcurgi singur. Niciun om nu este o insulă. Deși are și solitudinea avantajele ei.

Sunt Diana Ignat, fondatoarea Programului Real Women Love Real Money.  În calitate de mamă, antreprenor, proprietar de imobile și investitor, sunt extrem de fericită să împărtășesc aceste cunoștințe cu tine. Programul Real Women Love Real Money are la bază conceptul Mai Puțin Înseamnă Mai Mult și este construit ca suport pentru toate femeile ambițioase și ocupate care doresc să creeze abundență de durată. Programul îmbină o consiliere financiară sistemică, pornind de la obiective personale și culminând cu obținerea de venituri pasive. Creezi astfel spațiu pentru a te putea dedica cu adevărat lucrurilor importante pentru tine.

#cc9f53

Featured Post

Telefon: + 40 727 730 497 
Email: contact@dianaignat.ro

O să-ți placă Newsletter-ul meu! Introdu-ți email-ul.

ABONARE